_L0A9123_top

‘Spattered’ groen met zwarte nagels: pictorial (how to)

Published On 18 april 2013 | By Rox H. | Nagels

Ik had vandaag zin in wat geks! Mijn nagellak bladderde er behoorlijk af en het was tijd voor iets nieuws! De mensen die mij kennen weten van mij dat mijn lievelingskleur groen is. Alle kleuren groen. Dus groen.. En om het wat spannender te maken, besloot ik een techniek toe te passen die ik anderhalf jaar geleden voor het eerst zag, toen ik op zoek was naar ‘Halloween’ nagel tutorials. (ik weet alleen echt niet meer bij wie..!) De originele tutorial was met witte nagellak en rode spetters, wat dan bloed moet voorstellen (zo cool!) Het is een nogal rommelig klusje maar ZEKER de moeite waard! Kijk met me mee hoe je dit na kan maken..

Allereerst heb je het volgende nodig:
_L0A9126

 • O.P.I. Natural Nail Base Coat
 • O.P.I. ‘Green-Wich Village’
 • O.P.I. Top Coat
 • KOH ‘Black Matt!’ 
 • een keukenpapiertje (of iets anders om je ondergrond te beschermen van spetters nagellak)
 • een rietje
 • Leukoplast (of andere tape of plakband)
 • een schaar
 • een schoteltje
 • nagellakremover
 • wattenstaafjes

_L0A9083Net zoals altijd, begin je met een basecoat. Dit voorkomt dat er kleuren nagellak in je nagels doorlopen, en is je nagellak achteraf fijner te verwijderen. Èèn laagje volstaat!

_L0A9093_2Daarna begin je met je basiskleur. Ik zou wel aanraden twee laagjes te doen, omdat je de basiskleur er doorheen blijft zien. Elke kleurencombi volstaat uiteraard, maar ik koos groen en zwart. Nadat je je basiskleur twee keer hebt aangebracht, laat je dit even drogen en breng je een topcoat aan. Dit zorgt er voor dat je basiskleur beter en langer blijft zitten en het geeft het tevens een mooie glans.

_L0A9102_2Ok, nu word het even knutselen! Je pakt je plakband, tape of wat je ook hebt en knipt deze in strookjes van minimaal 5 centimeter. Deze plak je zo secuur mogelijk langs je nagelriem, waar je nagellak stopt. De onderkant is het belangrijkst, hier klieder ik persoonlijk altijd het meest..   

_L0A9107Okay! Nu the tricky part.. Kiep je potje nagellak voorzichtig om zodat er wat product op je schoteltje komt. Deze hoeveelheid hierboven is voldoende! Werk overigens niet te langzaam, als de nagellak op het schoteltje gaat drogen werkt ‘t niet zo lekker meer.
Vervolgens pak je je rietje, en doop deze dan in de nagellak van het schoteltje af, net zolang tot je niet alleen het randje van je rietje hebt bedenkt, maar tot er een klein zwart rondje de ingang van het rietje compleet bedekt. (niet te dik!)
Daarna plaats je je handen op je keukenpapiertje, spreid je vingers goed, en blaas met het schone uiteinde van je rietje de zwarte (of een andere kleur!) bovenop je groene nagel. Let op! Niet elke nagel komt er hetzelfde uit te zien, maar het hoeft niet netjes! Zolang je maar niet te veel zwarte lak gebruikt.

_L0A9123 Je verwijderd je plakband, verwijdert overige nagellak op je vingers met een wattenstaafje en wat nagellakremover. Ik heb overigens geen topcoat gebruikt omdat de zwarte lak mat is, maar als dat niet zo is zou je de topzoat op de groene laag kunnen skippen en deze op het hele geheel aanbrengen.

Doordat je beide kleuren heel goed ziet kun je zoooooooveel kleurencombi’s maken, speel hier gewoon wat mee, oefening baart kunst!

Liefs, Roqs

2 Responses to ‘Spattered’ groen met zwarte nagels: pictorial (how to)

 1. Hanney says:

  Owww dat vind ik leuk, wanneer kom je weer ? :D

 2. magdalena schijf says:

  Creative, like it a lot :)