foto-1 copy

Massagebars: het geklieder met vloeibare olie is voorbij!

Published On 11 april 2013 | By Rox H. | Skincare

Wij vrouwen kennen het allemaal wel: je wilt wat terugdoen voor je vriendje om hem te compenseren voor het feit dat hij toch maar elke maand opgescheept moet zitten met een geïrriteerde, snauwende hormonenachtbaan. (of omdat je wat anders goed te maken hebt)(of gewoon zomaar)

tumblr_lp4m81DpAj1qcor3so1_500

Je plant een avondje, kwakt een lading ietwat ordinaire make-up op je gezicht, lakt je nagels, je trekt lekkere ongemakkelijke doch sexy kleding aan- je gaat je vriend een lekkere, ontspannen, sexy massage geven! Sexy time!
Je vriend kleed zich verwachtingsvol uit en gaat ervoor liggen, je pakt je flesje vloeibare massageolie, neemt wat in je hand.. En dan.. Waar zet je dat flesje nou weer neer? Oh shit, nu zit dat hele flesje ook onder! En het bed, en je lakens! Argh! Vloekend en geïrriteerd kwak je boos het flesje olie op het nachtkastje en begin je je vriend hardhandig te ‘masseren’. (of ben ik nu nog steeds de enigste?)

No more!
Ze bestaan geloof ik al een hele tijd, maar ik maakte er zelf pas kennis mee op het moment dat ik bij Lush ging werken, een paar jaar terug.

De meeste massagebars worden gemaakt op basis van shea boter, of cacao boter. Zowel shea boter als cacao boter staan beiden bekend om hun voedende en kalmerende werking. De boter(s) worden gesmolten en hier worden dan allerlei additieven aan toegevoegd, zoals essentiële oliën en/of of geuroliën. Het word in een vormpje gegoten en afgekoeld. Voilà, je hebt een massagebar!
Omdat de massagebars in vaste vorm zijn, zijn ze makkelijker hanteerbaar, zuiniger in gebruik en klieder-vrij!
En waarom gebruik je het niet gewoon als bodylotion? Net zo makkelijk! Ultra-voedend in de winter voor je hele lijf, je handen, overal waar je huid droog voelt!

foto-2 copyLush’s ‘Love Potion’, een limited edition voor Valentijnsdag (2012)

Hoe gebruik je een vaste massageolie: 
Omdat de bars doorgaand altijd van òf shea boter òf cacao boter worden gemaakt; smelten ze van de warmte van je huid. Heb je altijd koude handen, is het gebruik soms wat lastiger, echter verre weg van onmogelijk! Dit zijn de twee makkelijkste manieren:

  •  Houd de bar geklemd tussen je handpalmen, wacht tot het smelt en gebruik de olie direct van je handen af op de huid. (niet alleen voor jezelf hè, hebberd!)
  • Klem de bar eveneens tussen je handen, wacht tot hij goed gaat smelten en beweeg de bar in een masserende motie over de huid.

Er zijn vrij weinig winkels die deze zogenoemde ‘massagebars’ verkopen, de bekendste winkel die dit verkoopt is Lush, maar ik heb onlangs ook de ‘solid lotion bars’ van Pure Soap (online) ontdekt, waarbij je uit een gigantisch groot geuren assortiment je eigen ‘solid lotion bar’ VERS kunt laten maken. Daarnaast verkoopt The Beauty Bakery (online) ze sinds een tijdje ook, in onwaarschijnlijk lekkere geuren..

Persoonlijke aanraders:

Hebben jullie deze vaste vorm van massageolie wel eens geprobeerd?

Liefs, Roqs

2 Responses to Massagebars: het geklieder met vloeibare olie is voorbij!

  1. Hanney says:

    Het grappige is wat ik mij van vroeger kan herinneren ( ja zij weer met haar vroeger ;-)) dat mijn vader bij de chocoladefabriek blokken cacaoboter meenam en die gebruikte wij in de winter het met droge handen of droge lippen